logo

TLF. 609435108

SERINYÀ - GIRONA

INGLESCONTACTEicono facecastellano

 • Rutes d' 1 hora
 • Rutes de 2 hores
 • Rutes 1 dia
 • Rutes 2 dies
 • Ruta 3 dies
 • Rutes 4 dies
 • Rutes 5 dies
 • Ruta 6 dies
 • Ruta 7 dies
 • Rutes a mida

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 25 € PER PERSONA

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

Comencem amb una primera fase d'iniciació a l'equitació dins la pista. Un cop ens hem familiaritzat amb les bases de l'equitació i amb el nostre cavall passem a la segona fase i sortim a fer un passeig, en el qual descobrirem els entorns de gran bellesa que envolten Equinatur. Les nostres rutes estan dissenyades per a genets i amazones de tots els nivells, des de la iniciació fins als experimentats.

 

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 40 € PER PERSONA

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

 

Les nostres rutes recorren itineraris de gran interés històric, paisatgístic i entorns naturals de gran valor ecològic. L'activitat es divideix en una primera fase d'iniciació a l'equitació a la pista, en la que treballarem els fonaments de l'equitació i ens familiaritzarem amb el nostre cavall. La segona part ens portarà a fora de les nostres instal·lacions, a fer un passeig que en aquest cas ens permetrà anar més lluny. Les rutes estan dissenyades per a genets i amazones de tots els nivells, des de a iniciació fins als experimentats.

 • Ruta a Esponellà
 • Ruta a Banyoles
 • Ruta a Maià de Montcalt
 • Ruta a Sant Miquel de Campmajor
 • Ruta a Usall
 • Ruta a Vilavenut
 • Ruta a Besalú

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 75 € PER PERSONA

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

Aquesta ruta es composa de dues parts ben diferenciades: una zona rural i agrícola, protegida per un PEIN per la seva riquesa faunística, que ens ofereix espais oberts i paisatges que van canviant el ritme de les estacions, amb horitzons molt llunyans. D'altra banda els ecosistemes fluvials a l'entorn del Fluvià, també protegits per un PEIN per la gran diversitat de fauna i flora són un ambient humit i esponerós, refrescant, que convida a estar a l'aguait de la vida que ens envolta.

La ruta recorre una distància total de 15 quilòmetres i es realitza en aproximadament tres hores efectives a cavall, repartides entre el matí i la tarda. El recorregut comença amb una petita xerrada d'introducció en la qual s'indiquen els punts bàsics de l'equitació i les recomanacions de seguretat.

Ens equiparem i realitzarem unes petites pràctiques a la pista. L'excursió comença al nostre centre de Serinyà des d'on sortirem per dirigir-nos cap el pla de Martís. Aquest espai, declarat d'interès ecològic per l'abundància d'aus i fauna que conté, ens descobrirà el primer paisatge característic del recorregut: l'horitzó s'eixampla en una plana de camps de conreu endreçats i canviants al llarg de les estacions de l'any que contrasten amb la solidesa dels Pirineus i els seus contraforts, que s'enfilen a l'horitzó amb les seves valls ascendents en una rica paleta de verds, grisos i terrosos. El Pla de Martís ens convida a eixamplar la mirada tot deixant volar la imaginació.

Quan arribem a l'encreuament amb un rierol agafarem el camí que ocupa el seu llit. Entre amplis camps de conreu ens portarà a un punt peculiar, al mateix llit de la riera, on conflueixen els termes municipals de Serinyà, Fontcoberta, Esponellà i Porqueres, assenyalat per una bonica estàtua de Sant Galderic, protector dels pagesos. Seguim la riera, que neix a poca distància, en un estanyol, el clot d'Espolla, que forma part de la conca lacustre de l'estany de Banyoles i té la peculiaritat d'omplir-se de manera intermitent i associada als corrents subterranis que alimenten l'estany. Seguim el seu curs fins arribar al pont i el "cruceiro" romànic que ens sorprendrà per la seva inesperada bellesa. En cas de coincidir amb una estació de pluges potser podrem contemplar l'espectacular salt d'Espolla, on les aigües del clot d'Espolla es precipiten en un salt de 80 metres fins arribar al Fluvià. En aquest punt começarem la pujada cap a Vilavenut i en les corbes de l'ascens, podrem gaudir en tota la seva magnitud de la bellesa del Pla de Martís. A través d'un bosc mediterrani recorrerem el camí ramader que ens portarà aprop de vàries masies típiques fins arribar a un corriol per on baixarem fins arribar al poble d'Esponellà, famós per les seves carabasses, on menjarem.

Tot visitant el petit nucli d'Esponellà ens sorprendran els carrers empedrats, les cases i masies antigues, algunes de les quals daten del 921, i el silenci i pau que s'hi respira. Després de dinar al restaurant agafarem la petja de les centrals, per la que resseguirem el curs del riu Fluvià i els seus dos petits embassaments que trobarem pel camí. És una zona molt humida on la falla rocosa que ens segueix a la riba esquerra regalima aigua a cada pocs metres, permetent sadollar els cavalls assedegats. Ara ja som un equip i ens sentim compenetrats amb el nostre company, el cavall. Passades les preses començarem a pujar per un bosc que es va convertint en el característic bosc mediterrani d'encenalls, alzines i pins. Al final de l'ascens ja apareixen les primeres cases de Serinyà, final de la nostra aventura. Ens acomiadarem amb un a reveure, perquè a més de fer una ruta, hem fet uns amics.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 75 € PER PERSONA

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

El recorregut comença amb una petita explicació que ens permetrà repassar els punts bàsics de l'equitació i les recomanacions de seguretat. A continuació, ens equiparem i farem una petita pràctica a la pista. L'excursió comença al centre de Serinyà i des d'allà ens dirigim al Pla de Martís. Allà descobrirem el primer paisatge característic del recorregut, on l'horitzó obert ens mostra els Pirineus i els contraforts Pre-pirinencs que s'esglaonen en alçada, amb valls ascendents en una multitud de grisos i marrons.

El Pla de Martís és un espai agrícola declarat d'interès natural per la gran abundància i diversitat de flora i faura que acull. Són principalment les aus que es succeeixen amb els canvis de paisatge estacional les que ens cridaran l'atenció. Arribem a un rierol de cabal intermitent i associat al sistema lacustre de l'estany de Banyoles i el seguiren per un camí que ens portarà a endinsar-nos entre extensos camps de conreu i fins a arribar a un punt on coincideixen els termes municipals de Serinyà, Fontcoberta, Esponellà i Porqueres. Aquest espai és assenyalat amb una petita estàtua a Sant Galderic, protector dels pagesos.

Serguim la riera que ens portarà fins a un estanyol peculiar. Es tracta d'una surgència associada al sistema lacustre de l'estany de Banyoles que, quan assoleix uns índex de pressió subterrània elevats emergeix a l'estanyol que veurem fins omplir-lo. Un cop ple la riera fa el seu curs fins a arribar a un petit pont romànic que, si coincideix amb una època de plujes fortes i porta aigua ens permetrà contemplar l'espectacular salt de més de 70 metre d'aigua: el salt d'Espolla tributa les aigües de la riera al Fluvià. En aquest punt pujarem en direcció a Vilavenut i durant l'ascens podrem contemplar, en tota la seva magnitud, la bellesa del Pla de Martís. D'ara endavant el paisatge variarà substancialment ja que ens endinsarem en un camí ramader que alterna camps i boscos mediterranis d'alzines i roures.

Després passar a tocar de les masies que formen part de la barriada d'Usall, arremolinada al voltant de la bonica i romànica ermita i rectoria, començarem a veure la depressió del Pla de l'Estany amb una visió panoràmica de l'estany i la ciutat de Banyoles, on dinarem.

Després de dinar tornarem sobre les nostres passes. Recorrerem un camí ombrejat d'arbres fins desviar-nos a l'esquerra a través d'un turó per tal de sortir a l'alçada de Melianta. Travessarem la urbanització de Melianta i arribarem a la vora del clot d'Espolla, espai natural protegit que es caracteritza per tenir un petit crustaci endèmic i prehistòric: el Triops. L'estanyol ens ofereix una imatge de gran bellesa tant si està ple d'aigua com si és un prat encatifat d'herba verda.

Després de creuar-lo o vorejar-lo, depenent del nivell d'aigua, prenem el camí del refugi. Aquest camí ens portarà a una zona de búnquers antiaèris que ens recorden que aquí hi havia un aeròdrom militar. Per un camí recte arribem a l'entrada de Serinyà, on diverses masies típiques ens portaran a través d'un bosc centenari de roures fins a arribar al final de la nostra ruta; i ens acomiadarem amb un: "fins molt aviat".

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 75 € PER PERSONA

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

   

 

RUTA A MAIÀ DE MONTCALT

Partim des de Equinatur, situat a Serinyà, a 3 km de l'Estany de Banyoles, sota la muntanya de la Mare de Déu del Mont. Els Pirineus ens conviden, amb la seva majestuositat i bellesa, a entrar a través de les camins de les valls. A vint metres de Equinatur, ens trobem al mig d'una vall, en direcció el riu Ser. Un espès i centenari bosc de roures, amb un sotabosc de bruc i herba, descendeix per les roques calcàries, que acolliren, en temps del paleolític, els habitants més antics coneguts a la península, i que fan de Serinyà, un dels llocs més importants en quant a restes prehistòriques es refereix. Al cap d’un kilòmetre, arribem al riu Ser. En la mesura que entrem dins del bosc de roures, els sons dels animals, es van sentint més i més, juntament amb el so del riu. Travessem el riu, d'unes aigües cristal•lines, fins arribat al camí de la Central de Serinyà. Continuarem direcció ’oest, per acabar d’ascendir el turó, des del qual, veurem tota la vall i al fons de tot: Serinyà. En aquest moment girarem cap el Nord, i començarem a baixar cap a la reserva natural del Fluvià.

El descens resulta cada vegada més pronunciat, posant a prova la destresa de genets, amazones i cavalls. Aquests últims perfectament adaptats, el recorren a diari. Al final haurem arribat a un prat, el qual, segons l’estació, estarà inundat per aigües del riu Fluvià. Seguirem el riu, fins arribar a un punt on la poca profunditat del riu ens permet travessar-lo, aixecant els peus aquells que no vulguin mullar-se'ls. Segurament veurem multitud d’aus, ja que és una zona amb multitud d’aus aquàtiques tant migratòries com sedentàries.

Seguirem un caminet per l’altre costat del riu, que ens portarà fins l’extrem nord del parc. En la mesura que sortim del bosc, ens trobarem una pradera que ens convida a galopar.

Tornarem a pujar, travessarem el camí de Besalú i ens dirigirem cap a Dosquers: Unes cases, granges, i camps de cultiu, que estan sobre un turó. A pocs metres descendirem cap a la riera de Maià, fins arribar a la urbanització del Molí de Llorenç. Travessarem la carretera de Figueres, i al fons tindrem Maià de Montcal. Un suau ascens a la muntanya de la Mare de Déu del Mont, ens portarà fins el poble de Maià, on menjarem. A la tarda iniciarem el camí de tornada. Totes les perspectives ens apareixeran noves en veure-les en sentit contrari amb una llum diferent. Arribarem a Equinatur amb una gran satisfacció d'haver fet una ruta extraordinària.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

 

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 75 € PER PERSONA

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

 

Després de completar els preparatius, ens dirigirem al centre del nostre petit i tranquil poble de Serinyà. El travessarem per descendre al'alçada del riu Ser, el qual remuntarem i creuarem en vàries ocasions sobre l'aigua, entre belles masies i verds camps, fins endinsar-nos en la muntanya, començant l'ascens de petites i progressives estribacions que amaguen fantàstiques valls. Conclouen en un pas anomenat el coll de Guixeres per la seva composició calcària. A partir d'aquest punt començarem el descens de l'altra vessant: La Vall de Campmajor, declarada reserva de la biosfera per la Unesco, un espectacle des d'aquesta perspectiva. Seguirem el descens fins arribar a Sant Miquel de Campmajor, que com a tal consta només de tres cases i l'ajuntament. Una d'elles és el nostre restaurant, on dinarem. La resta de les viviendes i granges del poble es reparteixen al llarg de la vall. Després de dinar tornarem, a diferència del matí, seguint el curs del riu Tort, fins arribar a la base del Coll de Guixeres. Pujarem al mateix en un sinuós camí, per descobrir ara la perspectiva oposada, que ens permet veure una fantàstica perspectiva de tot el Pla de l'Estany fins a la Costa Brava, des del Golf de Roses fins l'estartit.

Tornarem a Equinatur amb la memòria plena de sensacions i d'imatges fantàstiques, i agraïts als nostres fantàstics cavalls i companys.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

 

 

 

 

 

 

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 75 € PER PERSONA

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 


RUTA A USALL

L'activitat comença amb una petita conversa d'iniciació, en la qual es fa referència als punts bàsics de l'equitació i les recomanacions de seguretat. Ens equiparem i relitzarem unes petites pràctiques a la pista. L'excursió comença al centre Equinatur a Serinyà, i ens dirigim en direcció al Pla de Martís. Allà ens trobarem un horitzó obert, i podrem contemplar els Pirineus i les seves estribacions Pre-pirenaiques, en un ascens progressiu i imparable.

El Pla de Martís és un espai declarat d'interés ecològic per l'abundància d'aus i petita fauna. A l'arribar a un creuement de rius, entrarem a l'àmplia extensió de camps de conreu fins arribar a un punt peculiar, que delimita els termes municipals de Serinyà, Fontcoberta, Esponellà i Porqueres i assenyalat per una bonica estàtua de motiu religiós. Seguim la riera, que neix a poca distància del punt on ens trobem, a un lloc estacional. Seguim el curs del riu fins arribar al pont. En el cas de coincidir amb l'estació de pluges, si corre aigua per la riera, podrem contemplar el Salt d'Espolla, una cascada amb un desnivell espectacular. Pujarem en aquest punt en direcció a Vilavenut, i, en les curves de l'ascens, contemplarem en tota la seva magnitut la bellesa del Pla. A partir d'aquí haurem entrat a la zona de montícles, on el camí alterna amb camps i boscos.

Després de travessar un parell de masies arribarem a Vilavenut on menjarem. Vilavenut és un petit poble amb un cas urbà de 40 veïns, dedicats a l'agricultura, i una petita organització ubanística molt bonica. Després de menjar, tornarem sobre les nostres passes per agafar de nou el camí i desviar-nos a l'esquerra, per sortir a l'altura dels Masos de Melianta, on arribarem al Llac d'Espolla, espai natural protegit. Aquest llac estacional resulta molt atractiu tan quan està cobert d'aigua i cal vorejar-lo, com quan el travessem si està sec per agafar el camí del refugi. Aquest camí ens portarà a uns antics búnquers antiaeris que ens transporten a l'època en la qual existia aquí un aeròdrom militar. Per un camí recte, arribarem a l'entrada de Serinyà, on hi ha vàries masies d'estil català. Després d'una baixada arribarem al peu d'un roure centanari, fins arribar de nou a Equinatur on finalitza la nostra ruta, on ens acomiadarem fins a la propera.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 75 € PER PERSONA

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

El recorregut, comença amb una petita conversa d'iniciació que indica els punts bàsics de l’equitació i les recomanacions de seguretat. Ens equiparem i realitzarem unes petites pràctiques a la pista. L'excursió comença a Equinatur, a Serinyà, i ens dirigim cap el Pla de Martís. Allà trobarem la primera característica del recorregut, on l’horitzó obert ens mostra els Pirineus i les estibacions Pre-pirinenques.

El Pla de Martís resulta sorprenentment pla. Un espai declarat d'interès ecològic per l’abundància d'aus i petita fauna que hi abunda. A l’arribar a una cruïlla baixarem al llit del riu, per on progressarem fins arribar a un punt on conflueixen els termes municipals de Serinyà, Fontcoberta, Esponellà i Porqueres, on hi ha una bonica estàtua de motiu religiós. Seguirem la riera, que neix a poca distància d'on ens trobem nosaltres i trobarem un llac estacional. Seguirem el curs del riu fins arribar al pont. En cas de coincidir amb l’època de pluges quan baixa aigua per la riera, podrem contemplar el Salt d’Espolla. Una cascada amb un desnivell espectacular. Pujarem fins aquest punt en direcció Vilavenut, i en les corbes de l’ascens contemplarem la magnitud de la bellesa que ens ofereix aquest paisatge.

Després de passar al costat d'un parell de masies, arribarem a Vilavenut, on menjarem. Vilavenut és un petit poble de 40 veïns, dedicats a l’agricultura, i una organització urbanística molt bonica. Després de menjar, desfarem les nostres passes fins arribar al bosc, on continuarem per l’esquerra fins arribar a Melianta. Travessarem la urbanització de Melianta i arribarem fins el llac d’Espolla, un estai natural protegit. Després de vorejar-lo en cas que contingui aigua o travessar-lo si està sec, agafarem el camí del refugi que ens portarà a una zona de búnquers antiaeris, que recorda l’època en la qual aquí hi havia un aeròdrom militar. Continuant arribarem a l’entrada de Serinya, on es poden veure varies Masies catalanes i un roure centenari. La ruta finalitza a Equinatur, on ens acomiadem fins la propera ocasió.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

 

 

 

 

 

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 75 € PER PERSONA

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

 

RUTA A BESALÚ

Es caracteritza per la sorprenent bellesa natural del recorregut, pels paisatges variats, i del poble de Besalú, capital de Girona a l'Edat Mitjana. La ruta recorre una distància total de 15 Km i es realitza aproximadament en tres hores efectives a cavall, repartides entre el matí i la tarda. Iniciem l'aventura amb una petita xerrada d'iniciació en la qual s'indica els punts bàsics de l'equitació i les recomanacions de seguretat. Ens equiparem i realitzarem unes petites pràctiques a la pista.

El recorregut comença a Serinyà, dirigint-nos a través d'alzinars en direcció a la conca baixa dels rius Serinyadell, Ser i Fluvià, en un recorregut de quatre quilòmetres. Observarem com la vegetació característica de bosc mediterrani, en la qual s'intercalen les alzines, els roures, els pins i alguna figuera, va donant lloc mentre descendim al llit del primer riu, a la vegetació característica de les riberes humides. Els matolls i les bardisses mantenen una constant pugna pels camins. Després de franquejar el Serinyadell i travessar el Ser, al costat d'una piscina natural (molt útil en època estival), pugem cap al camí de la central. En aquesta zona, els petits horts es combinen amb alzines centenàries, i, un cop a dalt de tot, ens ofereix una perspectiva de la Vall del Ser dignade contemplació.

A cent metres del camí ens endinsem de nou en el bosc. Comencem una seqüència de descens, fins arribar al parc natural del Fluvià. De nou, i aquest cop de forma immediata, el bosc d'alzines es converteix en una enorme extensió de grans pollancres i plataners, on el rastre d'animals salvatges és evident: és territori de porcs senglars. Podem veure el seu rastre entre l'alta herba verge, a tocar de colònies de falgueres.

Travessem les extenses arbredes i les zones humides fins arribar a la vora del Fluvià. Aquí el riu ens ofereix un aspecte respectuós. Amb una profunditat de mig metre, té una amplada de cinquanta metres aproximadament. Al nostre pas, la nombrosa colònia d'ànecs de coll verd, coloms i una àmplia varietat de camallargs, veuen trencat per un moment el descans en el que viuen dins de l'espai protegit, i ens regalen un espectacle de color i so, mentre aixequen el vol allunyant-se de nosaltres.

Comencem a sortir del parc, amb una suau ascensió arribem a la pista. Un camí agrícola, flanquejat per camps de conreu i masies. Als pocs minuts, se'ns presenta a l'horitzó Besalú. El camí és recte i pla, amb un horitzó obert que permet apreciar la sensació de tranquil·litat. La vida se'ns insinua sense preses. Arribes igualment al destí, i a més, tranquil. Ja estem a Besalú i després d'una pujada es descobreix el pont de l'Edat Mitjana, les seves muralles i edificacions. Si no fos pels vehicles, no sabríem a quina època hauriem retrocedit. Travessem l'esplanada del pont, entre la curiosa mirada de tots els turistes que a totes hores visiten Besalú, i ascendim cap a l'altre flanc de la conca. A pocs metres, de nou, ens acompanya al costat dret el bosc d'alzines, i a l'esquerra se'ns obre més i més mentre anem pujant de cota, tota la conca del Fluvià fins el mar. Al contemplar aquest paisatge te n'adones que el verd és un color indefinit amb milers de matisos.

Des d'adalt podrem veure tot el camí recorregut a vista d'ocell, i ens sorprendrem de nosaltres mateixos de tot el que hem sigut capaços de cavalcar. Entrem en un camí asfaltat, i encara que en realitat és l'accés al restaurant on immediatament menjarem, respectarem totes les normes de seguretat que en la xerrada d'iniciació hem après. En cinc minuts d'entrar en el cor de la muntanya, hem arribat a l'Hostalon un merescut dinar ens espera. Estem en mig d'una impressionant frondositat, on el bosc se'ns presenta impenetrable i intueix una abundant fauna salvatge. Ara tot el grup ja està compenetrat, i el dinar ens ha reconfortat. Una tranquil·la sobretaula, un suau passeig per les instal·lacions, i de nou sobre el nostre company d'aventura.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

Descendim per un petit sender, franquejant vàries terres de conreu i varis rierols, i després d'una considerable pujada, ens trobem entre mig de muntanyes. Seguem el camí, i de sobte s'obre l'horitzó en la Bruguera, una bonica finca on es crien cavalls, per baixar fins el riu Ser, a l'alçada de Can Illa. Travessem el riu i seguirem el camí fins a Serinyà, on donarem per acabat un dia inoblidable, en el que haurem fet segur bons amics, haurem descobert paratges preciosos i segur que ens haurem enriquit, també una mica nosaltres mateixos.

 

 • Ruta serralada de Rocacorba
 • Ruta a l'Empordà

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 295 € PER PERSONA

DESPESES M/P 1 NIT + 2 DINARS INCLOSOS

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

L'activitat comença per una petita xerrada d'iniciació en la qual s'indiquen els punts bàsics de l'equitació i les recomanacions de seguretat. Ens equiparem i realitzarem unes petites pràctiques a la pista. L'excursió comença al nostre centre de Serinyà i ens dirigirem cap al Pla de Martís. En aquesta primera part del recorregut l'horitzó obert ens mostra els Pirineus i les estribaciones Pre-pirenaiques, esglaonades, amagant valls en una multitut de grisos i ocres.

El Pla de Martís, resulta sorprenentment pla. Espai declarat d'interés ecològic per l'abundància d'aus i altra fauna que acull. A l'arribar al creuament del rierol prenem el camí que ocupa el seu llit per endinsar-nos entre amplis camps de conreu fins aarribar a la cruïlla del quatre pobles, punt peculiar, a la bora de la riera, on conflueixen els termes municipals de Serinyá, Fontcoberta, Esponella i Porqueres, assenyalat per una bonica estàtua de motiu religiós. Seguim la riera, que neix a escassa distància del punt on ens trobem, en un llac estacional. Seguim el seu curs fins arribar al pont i el cruceiro romànic que ens sorpren amb la seva inesperada belleaa. En cas de coincidir amb una estació de pluges, quan corre l'aigua per la riera, podrem contemplar el Salt d'Espolla. Una cataracta amb un desnivell realment espectacular. Pujarem en aquest punt en direcció a Vilavenut, i en les corves de l'ascens, contemplarem en la seva magnitut la bellesa del Pla. A partir d'aquí hem entrat a la zona de montícle, on el camí alterna entre camps i boscos.

Després de passar al costat d'un parell de masíes d'Usall, arribarem a Banyoles on dinarem aprop de l'Estany. Començarem un ascens i descens de petits montícles fins començar a pujar les estibacions de la Serralada de Rocacorba, fins una cota de 400 metres, on podrem gaudir d'esplèndids paisatges de la província i de la Costa Brava.

Travessarem diferents valls fins entrar per la part del darrera de la masía, atendrem els nostres cavalls i gaudirem d'un merescut descans amb les amables atencions d'Imma i la seva família.

Al dia següent, al voltant de les 10agafarem de nou el camí d'arribada, però en el pas de la Creu d'Asprell baixarem cap a Mas Ventós, on tindrem una perspectiva oberta en gairebé tot el descens del Pla de l'Estany i la Costa Brava. Arribarem a Banyoles novament a dinar i a la tarda seguirem el flanc est de l'estany, gaudint de la vegetació que l'envolta i que amaga multitut d'espècies protegides, com les aus que engalanen el nostre pas.

Travessarem el Pla de Martís amb la magestuositat dels Pirineus al fons, fins arribar de nou a Equinatur.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

 

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 295 € PER PERSONA

DESPESES INCLOSES M/P 1 NIT + 2 DINARS

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

 

La ruta transcorre a cavall fins a Mas Torrencito, a Parets de l'Empordà. Ofereix una gran diversitat de possibles itineraris i de nivells de dificultat. Així doncs es tracta d'una ruta apta per a persones que comencen a muntar a cavall i també per aquelles que ja tenen experiència.

En el recorregut que detallem hem buscat un itinerari en el que la bellesa i l'orografia pugui satisfer a tots. Començarem l'aventura al voltant de les 10 del primer dia realitzant el repartiment de cavalls i equipant-los. Al voltant de les 11 farem unes breus pràctiques a la pista, comprovarem que tot estigui a punt i començarem l'aventura. A 50 metres de l'hípica ens trobem el Pla de Martís, una plana àmplia declarada protegida per un Pla de Espais d'Interés Natural per la gran varietat d'aus que s'hi poden veure, a banda de les magnífiques vistes que ofereix del Pirineu i Prepirineu. Creuem el pla per camins envoltats de camps de conreu que aniran variant al llarg de cada estació de l'any, fins arribar a la barriada de Martís. Creuarem el petit pont romànic sobre la riera intermitent d'Espolla i ens enfilarem per un camí ramader esquitxat de masies i envoltat d'un bosc mediterrani de pins i alzines cap el poblet d'Esponellà.

Un cop arribem al capdamunt de la pujada podrem admirar el Pla de Martís en tot el seu esplendor i bellesa. Seguirem el camí pel que s'aniran alternant els petits prats, camps de conreu, boscos i les típiques masies catalanes amb el seu encant ancestral. Arribats a dalt podrem veure a l'altre costat tota la conca del riu Fluvià, que als nostres peus serpenteja entre els petits pobles d'Esponellà, Vilert i Orfes. Baixarem en direcció est, cap a Parets. Per arribar-hi vorejarem diferents camps de conreu, creuarem la riera de la Farga i finalment se'ns presentarà el petit nucli de Parets.

A pocs metres ja podrem veure el Mas Torrencito, on arribarem al voltant de les 7 del vespre. Hem assolit l'equador del viatge. La bellesa de l'entorn tan frondós i la masia acollidora així com els seus propietaris, ens acabaran de convèncer que aquesta aventura paga la pena. Després d'atendre les nostres montures farem la distribució de les habitacions. Soparem cap a les 8 del vespre i parlarem de les diverses possibilitats que tenim de retorn.

L'endemà, amb l'itinerari ja decidit, comencem la nostra aventura de retorn. A les 10 prepararem les nostres muntures i tot seguit sortirem de Mas Torrencito per a les 7 del vespre aproximadament arribar a Equinatur, amb la sensació que hem viscut una inoblidable aventura en contacte amb la natura. La ruta ofereix una gran quantitat de possibilitats pel que fa als itineraris i als nivells d'aquests. Això ens permet oferir trajectes adequats per a genets novells, de nivell intermig o experimentats.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

 

 

 • Ruta de Sadernes
 • Ruta dels Pirineus

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 515 € PER PERSONA

DESPESES M/P 2 NITS + 3 DINARS INCLOSOS

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

Aquesta ruta transcorre per la zona que ocupaven els bandolers dels segles XVIII i XIX, assaltant als viatgers dels camins. Després van ser passos de contrabandistes, i en ells s'amaguen multitut d'històries i personatges llegendaris.

La ruta es caracteritza pels passos entre muntanyes. Comença a Equinatur, a Serinyà, molt a prop de l'Estany de Banyoles. Al voltant de les 11, començarem a conèixer-nos, distribuir els cavalls a cada persona, equipar les muntures i portarem a terme una petita pràctica a la pista.

Al voltant de les 12 sortirem direcció a Besalú. La jornada comença a Serinyà, passant primer per alzinars i després entre la vegetació baixa dels rius Serinyadell, Ser i Fluvià.

Després de franquejar el Serinyadell i creuar el Ser, al costat d'una piscina natural (molt útil en l'època estiuenca), ascendim. A cent metres la ruta s'endinsa de nou en el bosc. Comencem una successió de descensos, fins arribar al parc natural del Fluviàl on abunden els plataners, als peus dels quals el rastre dels animals salvatges és evident. Creuem els boscos extensos, els aiguamolls, fins a arribar al Fluvià. Al nostre pas, la nombrosa colònia d'ànecs de coll verd, gavines i gran varietat d'aus camallargs, trenquen la serenitat del moment dins d'aquest espai protegit, i ells ens regalen una imatge acolorida al aixecar el vol per allunyar-se de nosaltres.

Als pocs minuts se'ns presenta a l'horitzó Besalú, on, després d'una ascensió, descobrim el seu pont medieval, les seves muralles i edificis . Després de dinar a les 15:30 començarem a estirar les cames amb un petit passeig suau , i a les 16:00 emprendrem la marxa . Baixarem cap al riu Fluvià on ens sorprendrà la bellesa de Besalú que de sobte se'ns obre de nou a l'horitzó. El nucli antic i el pont medieval els deixarem ara a l'altre costat del riu Fluvià, el qual ens ofereix una visió excepcional de les seves esglèsies , monestirs i muralla . Seguirem el curs del riu durant un tram llarg , creuarem prop d'Argelaguer , petit poble de la Garrotxa , que ens portarà per un camí saltat de boscos i camps fins a Tortellà , aproximadament a les 18:30 h, i baixarem al poble on soparem posteriorment. Durem a terme una visita turística, mentre contemplarem una autèntica frondositat i l'encant del poble i les praderies de muntanya.

DIA 2

A les 09:00 començarem la dura tasca d'aixecar-se del llit. L'esmorzar ens confortarà i partirem. Anirem als estables i saludarem al nostre company, amb el qual sortirem de nou. Ara començarem, pròpiament, la ruta dels trabucaires. Després de creuar els camps i camins del poble, el camí es torna estret i la muntanya ens descobreix els passos estrets i les parets de pedra. Dins dels petits passadissos travessarem el riu i arribarem al restaurant del càmping; allà menjarem, a la mateixa base de la gola de Sadernes, pas de bandolers trabucaires. Al voltant de les 16.00 emprendrem el camí de tornada. Arribarem al voltant de les 18:30 a Tortellà, on deixarem els cavalls a l'estable, i anirem al poble per sopar.

DIA 3

Rebem l'últim dia a les 9:00 amb certa tristesa de que s'acabi el nostre viatge. Muntarem sobre el nostre cavall amb el qual ja hem entaulat una amistat i al qual ens sentim tan units, i partirem a l'aventura. Durem a terme alguns petits exercicis per estirar i prendre contacte amb l'animal i al voltant de les 11:00 ens dirigirem en direcció sud cap al Fluvià per arribar fins Beuda i Maià, on dinarem.

Al voltant de les 16.00 emprendrem ja el darrer tram de la nostra jornada, prenent la ruta dels rius. Anirem pel parc natural del Fluvià, on abunden els ocells aquàtics i la naturalesa salvatge. L'arada ens sorprendrà amb el seu so característic. Creuarem el llit del riu Fluvià, la cubeta, i el riu Ser i, finalment, arribarem a Equinatur.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

 

 

 

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 515 € PER PERSONA

DESPESES M/P 2 NITS + 3 DINARS INCLOSOS

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

 

Ruta eqüestre als Pirineus . Partim des Equinatur , situada a Serinyà , a 3 km de l'Estany de Banyoles, just sota la muntanya de la Mare de Déu del Mont, primera contrafort pirinenca .

Els Pirineus ens conviden amb la seva majestuositat i bellesa a endinsar-nos en ells. Ens serà molt senzill. Als vint metres de Equinatur ja ens trobem enmig de la primera vall, en direcció al riu Ser.

Un espés i centenari bosc d'alzines , amb un sotabosc de bruc i herba , descendeix per les roques calcàries , que en les seves nombroses cavitats albergaren, allà pel paleolític, als habitants més antics coneguts a la península , i que fan de Serinyà un dels indrets més importants quant a restes prehistòriques es refereix. Al cap d'un Km, hem arribat al riu Ser. Una vegetació típicament de ribera ens delata en l'espessor de l'alzinar el curs del riu pel contrast de verds que produeix la diferent vegetació. En la mesura que ens endinsem en l'arbreda , canvien per complet els sons . Les cigarres, cucuts i gralles donen pas a les granotes, pardals i caderneres. I el so del riu, que creuarem al costat d'una zona de banyeres. L'aigua cristal.lina ens permet triar a quina profunditat ens volem endinsar. Una pujada sinuosa ens porta a un camp de pastures, i al silenci. Al cap de 200 metres haurem arribat al camí de la Central de Serinyà. El prendrem en direcció oest, per acabar d'ascendir al turó des del qual veurem tota la vall i Serinyà al fons.

El descens és cada vegada més pronunciat, posant a prova la destresa de genets, amazones i cavalls. Aquests darrers perfectament adaptats a aquests paratges que recorren a diari. La inaccessibilitat del camí paga la pena. Haurem arribat a una arbreda que, segons l'estació, es veu inundada per les aigües del riu Fluvià, on la multitud de rastres delaten l'abundant vida salvatge de la zona. Sortirem de l'arbreda per seguir el curs del riu Fluvià , fins a un punt en què el seu cabalós llit ens permet travessar-lo.

Aixecant els peus qui vulgui evitar mullar-se, travessem el riu, amb el regal de les nombroses aus aquàtiques allunyant-se, ja que és una zona de descans de multitut d'aus aquàtiques migratòries i altres sedentàries. Una àmplia extensió d'herba camufla el sender que, per l'altra riba, ens portarà a l'extrem nord del parc. A mida que ens allunyem, l'herba és més curta, i ara una suau i extensa pradera ens convida a galopar.

Comencem a pujar l'altra ribera del Fluvià , creuem el camí de Besalú i ens dirigim cap a Dosquers, unes cases, unes granges i uns camps de conreu que ocupen la part alta d' un petit turó. Als pocs metres baixarem cap a la Riera de Maià, i, serpentejant el camí, arribarem fins a la urbanització del Molí de Llorenç . Creuarem la carretera de Figueres i al fons tindrem Maià de Montcal. Una suau ascensió per la falda de la muntanya de Mare de Déu del Mont i la muntanya del Montcal ens porta fins al poble de Maià. Recorrerem els estrets i escassos carrers del poble, passarem per la seva plaça i esglèsia, per dinar en un dels seus restaurants i descansar.

A la tarda borejarem el Montcal per la seva falda amb la vista de tota la vall del Fluvià i el mar al fons. Ens endinsarem als boscos i, ja en terme de Beuda, arribarem a Mas Sanvanera, on pernoctarem.

SEGON DIA

Comencem el segon dia baixant fins a Maià de Montcal en direcció a Lladó. Sortirem de Maià franquejats per un dels seus carrers i als 200 metres estarem enmig dels camps de conreu, horts, masies i canals de reg de la riera de Segueró.

A l'altura de l'Ermita de Santa Lluca, ens trobarem una cruïlla, on seguirem cap al Molí de la Serra d'en Bosc, pujarem el turó de Ca l'Alzina, i seguirem pel corriol en direcció est, travessarem la petita contrafort de Serra de la creu, en unes petites i frondoses valls fins arribar a la riera de Sant Jaume. Seguint el seu curs arribarem al Pla de Can Roure, i, al costat de la masia de Mas Noguer, arribarem fins Lladó.

A Lladó menjarem, i les dues hores de descans ens vindran molt bé per recuperar una mica el to vital. Ara estem a punt d'abordar a la tarda el retorn a Mas Salvanera.

TERCER DIA

Al voltant de les 9 del matí començarem a preparar-nos per escometre el segon dia . Un suau passeig, un bon esmorzar, i a les 10 prepararem els nostres cavalls, per continuar el camí fins Palera, on pendrem els senders en descens fins arribar al poble medieval de Besalú. Dinarem al restaurant i, després d'una visita al poble, amb el seu característic pont, carrers, esglèsies i muralles, continuarem la nostra ruta.

Travessem l'esplanada del pont, entre la curiosa mirada de tots els turistes que a tota hora visiten Besalú , i ascendim cap a l'altre flanc de la conca . Als pocs metres de nou ens acompanya pel costat dret el bosc d'alzina, i a l'esquerra se'ns obre més i més a mesura que pugem de cota, tota la conca del Fluvià, fins el mar. En contemplar aquest paisatge te n'adones que el verd és un color indefinit amb milers de matisos.

Podrem veure tot el camí recorregut a vista d' ocell, i ens sorprendrem nosaltres mateixos de tot el que hem estat capaços de cavalcar. Entrem en un camí asfaltat que accedeix al restaurant on dinarem. Estem enmig d'una impressionant frondositat, on el bosc se'ns presumeix impenetrable, excepte per l'abundant fauna salvatge. Ara tot el grup ja està compenetrat i el menjar ens ha reconfortat. Una tranquil·la sobretaula, un suau passeig per les instal·acions i de nou a lloms del nostre company d'aventura! Baixarem per un petit sender, franquejant diverses terres de conreu i diversos rierols, i, després d'una considerable pujada, ens trobarem enmig de muntanyes. Segueint el camí l'horitzó s'obre de cop a la finca de La Bruguera, una bonica finca on crien cavalls. Un caminet ens baixarà al riu Ser, a l'altura de Can Illa. Travessarem el riu i seguirem el camí fins Serinyà, on culminarà un dia inoblidable, en què haurem fet segur bons amics, haurem descobert uns paratges preciosos i ens haurem enriquit, segur, també una mica nosaltres mateixos.

 

 • Ruta a Beget
 • Ruta de l'Empordà
 • Ruta de Sant Pere Pescador
 • Ruta dels trabucaires

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 735 € PER PERSONA

DESPESES M/P 3 NITS + 4 DINARS INCLOSOS

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

 

DIA 1

Aquesta ruta eqüestre a Beget està dissenyada per efectuar durant quatre dies. El perfil ideal és un genet o amazona iniciat en l'equitació, encara que no és indispensable, amb una edat aproximada entre 13 i 50 anys.

El començament de la ruta s'efectua des de la base a Serinyà , a les 10:00 h, amb una petita trobada de benvinguda durant la qual ens coneixerem i presentarem.

Amb un cafè, farem una exposició de la ruta, ens equiparem, i en funció del perfil dels integrants del grup farem una petita xerrada amb les normes elementals d'equitació, seguretat i funcionament de les rutes.

A les 10:45 farem la primera presa de contacte amb els cavalls i el repartiment dels mateixos en funció de les característiques del genets o amazones.

Sortirem a realitzar una petita excursió per conèixer el paratge ecològic protegit pel seu interès natural del Pla de Martís, extensió completament plana, situada a escassos 50 metres de la nostra base, des de la qual s'aprecia tota la serralada pirinenca, en la qual ens endinsarem en breus moments. Aquesta petita excursió ens permetrà detectar aquells petits problemes d'adaptació a la muntura o als animals i que podem solventar en passar per la base de nou.

Aproximadament a les 12:00 començarà el primer tram pròpiament dit. Travessarem el casc urbà de Serinyà, un petit poble de 600 habitants, amb diverses cases i una esglèsia romànica del s . XI.

Baixarem per boscos d'alzines fins a la bora del riu Ser, a l'altura de Can Illa, una masia senyorial. Un cop travessem el riu ens n'allunyem.

Realitzarem una petita ascensió per un sender de frondosa vegetació que ens portarà a la finca de la Bruguera, on l'horitzó s'obre de nou per mostrar el verd intens de les primeres valls als contraforts dels Pirineus. Travessarem diverses valls i masies fins arribar a les 13:30 a Sant Ferriol, on dinarem. Aquest és un paratge d'una frondositat espectacular, on la fauna salvatge és un gairebé quotidià i fugaç visitant de l'expedició.

A les 15:30 començarem a estirar una mica les cames amb un suau passeig a peu, i a les 16:00 emprendrem la marxa.

Baixarem cap al riu Fluvià on ens sorprendrà la bellesa de Besalú, que de sobte se'ns obre a l'horitzó. Amb un casc urbà medieval i característic pont, el recorrerem des de l'altra riba del riu Fluvià a una cota de vint metres sobre el poble, la qual cosa ens ofereix una visió excepcional de les seves esglèsies, monestirs i muralles. Seguirem el curs del riu durant un llarg tram, observant les masies i antigues indústries familiars de la revolució industrial del segle passat, quan eren mogudes per la força del Fluvià. Travessarem Argelaguer, petit poble de la comarca de la Garrotxa. Avançarem fins a Sant Jaume de Llierca i baixarem sota el nou viaducte fins a la gola de la impressionant falla rocosa sobre la qual s'alça el primer poble de la zona volcànica de la Garrotxa: Castellfollit de la Roca. A la base de la roca, a l'altra banda del riu, deixarem els cavalls a les quadres i pujarem en vehicle al poble, al voltant de les 18:30 h. Realitzarem una visita turística, contemplant, com si d'una enorme talaia es tractés, tota la vall que hem travessat ja i comprovarem la peculiaritat de les seves cases, que ens recorden conegudes ciutats penjants.

Amb la segura satisfacció del camí caminat, soparem a l'Hotel al voltant de les 20:30 h. Per a aquells que el cos encara els demani més, està programada una visita a la propera ciutat d'Olot, amb una àmplia oferta d'oci.

DIA 2

A les 09:00 del matí cal aixecar-se del llit, dura tasca en el cas de no estar habituats a la pràctica de l'equitació. Un bon esmorzar ens reconfortarà i ara ja no mirarem cap a la vall, sinó a la majestuositat amb la que se'ns aixeca cap al nord la serralada dels Pirineus, als peus de la qual ens trobem. Ens desplaçarem en vehicle fins als estables, saludarem al nostre company, amb el qual ja ens unirà molt més que un cert "entumiment de natges".

Realitzarem uns petits estiraments d'escalfament i al voltant de les 11:30 començarem la segona jornada d'aventura. És molt possible que contemplar des de l'inici del recorregut les altituds que després emprendre ens produeixi un cert sotrac . Triarem el menú del dinar per tenir un bon pensament del que ens espera durant el trajecte.

Travessarem l'antiga carretera i per un corriol entre els petits horts de les cases apostades a la vora de la mateixa, arribarem fins a les ribes de la riera de Castellar. Tindrem en aquesta via un primer i fugaç contacte amb la ruta de la Mesta ramadera de la ruta catalana de la llana, que transcorre pel mateix, i ens dóna una idea de les dificultats que superaven els nostres avantpassats per al trasllat dels ramats.

Arribem a Plana Oliva i ens separem de la llera per emprendre la primera ascensió. Passarem d'una cota 300 a una cota 534 a Can Oliva Ginebreta i una cota 657 al costat del Puig Gabarrós. Allà començarem un descens fins a la vall d'Oix , on l'expressió vall de muntanya ja s'expressa en majúscules.

Dinarem al restaurant. Ara ja som tots una família de veritat, còmplices d'un esforç que a la sortida no ens imaginàvem capaços d'escometre i resulta que ho estem aconseguint. Donarem un lleuger passeig per Oix i a les 16:45 ens encomanarem a la muntanya. Seguirem la recentment restaurada pista de llarga travessia de Beget, pel Coll de Salomó, i per la cota 700 travessarem la primera serralada, per baixar a la vall a la cota 500. En aquell moment estarem en l'ànima de la muntanya, a 4Km de la frontera amb França.

Aquí ens dirigirem cap a l'Oest, per arribar al terme municipal de Beget al voltant de les 19:00. Ens alotjarem a un hotel d'alta muntanya, construït sobre l'estructura d'un antic refugi. L'entorn de l'hotel bé mereix un petit passeig. Prendrem contacte amb els residents a l'hostal, i ens prepararem per a la les 20:00 sopar.

Després del sopar es programarà alguna activitat lúdica per celebrar l'equador del trajecte.

DIA 3

Al voltant de les 9 del matí ens aixecarem segurament molt millor que el dia anterior. Un bon esmorzar ens prepararà per al trajecte del matí. Realitzarem uns estiraments i ens disposarem a prosseguir la nostra ruta. A hores d'ara la nostra compenetració amb l'animal és ja gairebé total. Ara començarem el descens en direcció sud, per arribar fins la Vall d'en Bas. És una vall d'una bellesa que, per si sola, justifica un llarg viatge. Els prats frondosos i les masies que semblen sorgides d'un quadre, ens fan sentir-nos més que mai immersos sobre el cavall en ell. La olor dels prats segur que se'ns quedarà en la memòria.

Al voltant de les 13.30 arribarem a l'Hostal d'en Bas, on dinarem.

A les 16:00 h reprendrem la marxa fins al final de la gola de la vall, on la pista continúa cap a Oix. Allà nosaltres ens desviarem al sud i emprendrem la pujada que ens portarà a través d'un passadís vegetal d'un bosc de fageda verge des del qual es pot apreciar l'espectacular gruix del mantell de fulles que cada tardor cobreix el terra.

Posteriorment entrarem en un contrafort muntanyós d'escassa cota, actualment dedicat a l'explotació de bestiar boví (lleteres manses) en llibertat. En cada tombant d'aquest contrafort se'ns apareix cap al sud la vista de l' horitzó obert, des de més de 300 m d'altitut. Cap al nord tindrem la perspectiva primer de la Vall de Bianya, i més endavant de les valls de Sant Joan de les Fonts, La Canya, i finalment Castellfollit de la Roca. Des d'aquesta perspectiva podrem contemplar amb nitidesa els petits monticles dels volcans apagats que es dispersen per ambdues valls, amb els seus característics cràters. Arribarem al voltant de les 18:30 a Castellfollit, deixarem els cavalls a l'estable, i ens desplaçarem en vehicle fins a Olot on pernoctarem.

A les 20:00 soparem, per després, qui ho desitgi, realitzar un recorregut lúdic per la ciutat. Possiblement alguns ja puguin actuar "com a veterans", en haver estat la primera nit.

DIA 4

A les 9:00 iniciarem la darrera jornada, amb sentiments contradictoris. Una certa tristesa perquè veiem acabar aquesta aventura, pressentint la separació del nostres companys de viatge, aquests animals amb el qual ens sentim en aquest moment tan units, alhora que amb una certa impaciència per arribar i d'aquesta manera culminar l'aventura.

Com ja s'ha convertit en costum, farem uns petits exercicis d'estiraments i, al voltant de les 11:00, ens dirigirem en direcció sud pel Fluvià, per arribar a Montagut i des d'allà a Tortellà. Es tracta d'un recorregut recte i pla que ens permet avançar amb una certa lleugeresa. En la pujada trobarem Sales de Llierca, des d'on iniciarem el descens fins a Besalú, on dinarem.

Com ja ens resulta habitual, al voltant de les 16.00 emprendrem lel darrer tram del nostre recorregut. En aquesta ocasió per la ruta dels rius ens endinsarem al parc natural del Fluvià, on l'abundància d'aus aquàtiques i naturalesa salvatge ens sorpren amb el seu so característic. Creuarem el riu Fluvià gaudint del moment en el qual el nostre cavall apaga el so dels seus cascos en submergir les seves potes a l'aigua. Un cop travessem la dàrsena arribarem al riu Ser, a l'altura de Mas Espiga, que ens anuncia l'arribada a Serinyà i la fi del nostre viatge. Amb la satisfacció d'haver culminat l'aventura ens acomiadarem amb un fins aviat, quan abordarem noves i ja més ambicioses rutes.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 735 € PER PERSONA

DESPESES M/P 3 NITS + 4 DINARS INCLOSOS

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

DIA 1

La ruta de l'Empordà comença a Equinatur, a Serinyà. Recomanem arribar sobre les 10 del matí. Realitzarem les presentacions i presa de contacte, inicant els principis bàsics d'equitació i la normativa de seguretat, distribuirem els cavalls segons el perfil dels integrants de l'expediciói i equiparems les montures per al voltant de les 12 del migdia iniciar l'aventura.

A pocs metres de la sortida d'Equinatur ens endinsarem al Pla de Martís, entorn protegit per la seva nombrosa colònia d'aus que descansen aquí en la seva migració a la primavera i tardor . És un escenari privilegiat per contemplar les muntanyes dels Pirineus.

A través de la barriada de Martís ens endinsarem en els boscos de Centenys, fins veure el Fluvià a més de 100 metres als nostres peus, amb Esponellà, Vilert i Crespià flanquejant. Entre el verd intens dels prats, els boscos d'alzina, roure i pi mediterrani alternant-se en les ondulades llomes de muntanya baixa, travessarem nombroses masies de conreu ancorades en el temps i esplendor de les seves sòlides estructures de pedra, amb tocs arquitectònics molt interessants, que delaten l'època i corrent en què va ser construïda cadascuna.

A les 14 h arribarem a Orfes, petit llogaret d'uns 40 habitants, on entrarem pels carrers que fa segles es van construir només per a persones i cavalleries, i que per la seva estreta construcció no han permès que els moderns vehicles els envaïssin. Tindrem la sensació que des de fa anys esperaven de nou donar pas als seus autèntics transeünts: les cavalleries. A continuació sortirem d'Orfes per la carretera i ens endinsarem de nou al bosc, per arribar a l'altura de parets de l'Empordà, on baixarem fins a les àmplies alberedes del riu Fluvià. Passarem al costat de la pista de carreres de cavalls que tot sovint se celebren en aquesta localitat i sota el pont de la carretera NII, ens dirigim a Calabuig i Sant Mori. Dormirem al seu castell, on el bon gust de la seva decoració ens traslladarà autènticament a una altra època.

DIA 2

Ens aixecarem, i s'ofereix l'opció de fer una visita cultural a Figueres (Museu Dalí, etc). Seguirem ruta cap Fortià, amb el mar Mediterrani de fons amb una perspectiva magnífica de la badia de Roses, a través de camps de conreu, travessant els petits pobles de Vilacolum i Riumors, on dinarem. Segons l'època i el nivell dels genets s'ofereix la possibilitat d'arribar fins a Sant Pere Pescador per passejar per la platja, i travessar els camps d'arròs i aiguamolls de l'Empordà. Parc natural de gran valor ecològic. Arribarem a Fortià, on deixarem els cavalls i segons l'època, dormirem a Empuriabrava, o tornarem de nou a dormir a Sant Mori.

DIA 3

Anirem a cavall fins als aiguamolls. Passarem al costat del estany de Siurana, travessarem camps característics d'una zona de depressió geogràfica que ens indiquen la proximitat dels aiguamolls. Seguirem fins Garrigàs, Ermedàs, passarem sobre l'autopista, cap a Pontós on menjarem. Des d'aquí ens desplaçarem fins Ordis, i Navata, on dormirem a l'Hotel Torre Mirona. Un enclavament idíl·lic enmig del verd més intens de l'Empordà i els serveis més moderns i selectes de relax i descans.

DIA 4

Sortirem en direcció Espinavessa, per sortir al camí de Crespià, on menjarem, Ens endinsarem al bosc per cavalgar sobre el riu Fluvià de nou, però ara en el seu costat Nord. Descendirem fins a una frondosa pollancreda i, a través de l'espès herbassar, arribarem a l'altura de Dosquers, on ens endinsarem a la reserva natural del Fluvià, en la zona on l'abundància d'aus aquàtiques, segons l'època, ens regalen amb el seu vol un espectacle majestuós.

Creuarem el riu per a, en un darrer tram, arribar a Serinyà, a Equinatur, amb la pau de la natura que ens ha impregnat, ens ha unit, fet amics i companys, i només pensem en quan quedem per a la següent ruta.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

 

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 735 € PER PERSONA

DESPESES M/P 3 NITS + 4 DINARS INCLOSOS

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

 

Seguint el curs del Riu Fluvià , des Serinyà i a través d'uns paratges únics, ens desplaçarem en una apassionant aventura des del parc de la reserva natural de fauna salvatge del Fluvià fins al parc natural " dels Aiguamolls de l'Empordà ", finalitzant a les platges de Sant Pere Pescador.

La ruta té una durada de dos dies , si és un trajecte, o quatre dies si és trajecte d'anada i tornada. En el cas d'un trajecte, s'efectua una estada d'una nit a Sant Mori. En el cas de quatre dies, s'efectua una segona estada en un dels establiments de la platja de Sant Pere Pescador, i una tercera de nou a Sant Mori.

La ruta està pensada per a grups de vuit a dotze persones, amb un nivell mitjà d'equitació i que domini els tres aires : pas , trot i galop.

Durant la ruta es mantindrà un equip de suport, que s'encarregarà de substituir si cal algun dels cavalls, traslladar els equipatges entre establiments, etc.

A la xerrada prèvia comentarem el recorregut a efectuar, les recomanacions i consells generals de la ruta, una explicació de la flora i fauna dels paratges d'especial interès ecològic que veurem i els trets històrics i artístics de la zona que recorrerem.

La distància total és de 70 i 140 quilòmetres les rutes de dos i quatre dies respectivament, amb jornades de 35 quilòmetres per dia.

DIA 1

El primer dia es comença la ruta a Serinyà, a l'hípica Equinatur, al voltant de les deu del matí. Després de les presentacions, acomodat dels equipatges en el vehicle de suport i repartiment del cavalls i muntures entre els diferents genets, sortirem al Pla de Martís en direcció del Barri de Martís, fins a arribar a Orfes, on realitzarem el primer descans.

Al voltant de les dotze reprendrem la marxa en direcció al riu Fluvià , el qual travessarem diverses vegades fins arribar a Parets de l'Empordà i Bàscara on dinarem en un restaurant al voltant de les 13:30. Farem una visita al poble, d'una especial bellesa i una gran tradició i història relacionada amb els cavalls.

Al voltant de les 16:30, tornarem amb l'aventura seguint el curs del riu Fluvià , fins arribar a Vilaür, on realitzarem la tercera parada de descans.

Després d'una mitja hora de descans , emprendrem el darrer tram d'aquest primer dia per arribar a Sant Mori, on pernoctarem en entorn incomparable, sumit en èpoques passades, doncs aquest poble conserva l'autèntic sabor del poble medieval amb el seu castell i cases senyorials.

DIA 2

Equiparem els nostres cavalls, i al voltant de les 10 del matí, emprendrem la ruta en direcció de Vila-Rubau, i des d'aquí fins a Ventalló i l'Armentera, on farem la nostra primera parada. Després d'un merescut descans, reprendrem la ruta, per dirigir-nos cap als masos de Sant Pere Pescador, on arribarem al voltant de les 13:30 a menjar. Ja estem molt a prop del mar i fins i tot el podem olorar. Després, en un curt passeig, ja estarem a l'altura de la platja, on podrem completar la jornada tan magnífica amb un passeig per la mateixa, per culminar d'aquesta manera una aventura fascinant, en què haurem fet fantàstics amics, i costarà molt poder oblidar-la.

DIA 3

Aquest pot ser el primer dia de ruta, en cas de realitzar un grup diferent al d'anada, o bé el tercer dia de ruta per a qui realitza la ruta de quatre dies. La sortida es realitzarà al voltant de les 10 del matí com ja és habitual. Malgrat realitzar la ruta per un itinerari molt similar a l'efectuat de vinguda, quan vam començar el trajecte sóm conscients que per a nosaltres la perspectiva és la contrària i descobrirem el camí gairebé com si de la primera vegada es tractés. Ara la nostra vista està en la majestuositat dels Pirineus, als que abans donàvem l'esquena.

Travessarem tot el mar de fruiters, per arribar fins a l'Armentera, però en aquesta ocasió en comptes de dirigir-nos cap Ventalló, ens dirigirem cap a Sant Miquel de Fluvià, on arribarem a menjar al voltant de les 13:30. Després de la pertinent visita a la població i la seva bella església, emprendrem camí cap a Sant Mori, on pernoctarem.

DIA 4

Al voltant de les 10 del matí, ens dirigirem, sota la via del tren, a la vora del riu Fluvià, i després de remuntar riu amunt durant uns 5 quilòmetres, arribarem a unes petites contraforts que ens descobriran Vilaür. Aquí descansarem durant uns 30 minuts, per seguir camí en direcció de Bàscara. Anirem per la ribera del riu en les seves dues vessants, fins a arribar al costat del restaurant per menjar al voltant de les 13:30. Continuarem la nostra ruta al voltant de les 16:00 h remuntant el riu a través del seu llit, fins a arribar a Orfes, on realitzarem l'última parada al voltant de les 17:00 h. A les 17:30 continuarem la nostra última etapa, per arribar a Equinatur al voltant de les 19:00, amb la satisfacció de culminar una aventura única i la tristesa que ja s'acabi. A l'espera de la següent.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 735 € PER PERSONA

DESPESES M/P 3 NITS + 4 DINARS INCLOSOS

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

Aquesta ruta transcorre a la zona que estava ocupada pels bandolers que assaltaven als viatgers dels camins al llarg dels segles XVIII i XIX. Després van ser passos de contrabandistes, i en ells s'amaguen multitut d'històries i personatges llegendaris.

La ruta es caracteritza pels passos entre muntanyes. Comença a Equinatur, a Serinyà , molt a prop de l'Estany de Banyoles. Al voltant de les 11 començarem a conèixer-nos, distribuir els cavalls, equipar les muntures i portarem a terme una petita pràctica a la pista.

Al voltant de les 12 sortirem de Serinyà en direcció a Besalú. El camí està ple d'alzinars, en la direcció de la vega baixa dels rius Serinyadell, Ser i Fluvià. Podrem observar com la vegetació característica de bosc mediterrani es va trasnformant a mida que baixem al primer riu, passant dels roures, pins i alguna figuera cap els brucs i esbarzers, que mantenen una pressió constant als camins. Després de franquejar el Serinyadell i creuar el Ser al costatd'una piscina natural ( molt útil en l'època estiuenca ), iniciem l'ascens. En aquesta àrea , els horts petits i els roures centenaris ens ofereix una perspectiva de la vall del Ser que no podem perdre. A cent metres la ruta s'endinsa de nou en el bosc. Comencem una successió de descensos fins arribar al parc natural del Fluvià. Arbres plataners als peus dels quals el rastre dels animals salvatges és evident: La terra remoguda pels senglars, el camí obert a l'herba alta i verge són restes del seu pas.

Creuem els boscos extensos i els aiguamolls fins a arribar al Fluvià. Aquí el riu ofereix un aspecte de respecte. Amb una profunditat de mig metre , transcorre aproximadament amb una amplada cinquanta metres. Al nostre pas, la nombrosa colònia d'ànecs de coll verd , gavines i gran varietat d'aus camallargs, trenquen la serenitat del moment dins d'aquest espai protegit i ens regalen una imatge de colorit a l'aixecar el vol per allunyar-se de nosaltres.

Deixem enrera el parc, en una ascensió molt suau fins arribar a la pista, un camí agrícola franquejat pels camps del cultiu i granges. En pocs minuts veiem Besalú a l'horitzó. El camí és fàcil aquí i la sensació de calma que ens dóna l'àmplia vista és gratificant. Arribem a Besalú, i després d'una ascensió, descobrim el seu pont medieval, les seves muralles i edificis. Si no fos pels vehicles, ens semblaria estar en l'edat medieval. Creuem l'esplanada del pont, entre la curiosa mirada dels turistes que cada dia visiten Besalú, i ascendim cap a l'altre costat de la vall. De nou en pocs metres ens endinsem al bosc de roures i, a l'esquerra, a mesura que ascendim de cota, el curs del Fluvià es mostra magnífic fins a la seva desembocadura al proper Mediterrani. En contemplar aquest paisatge comprens que el verd és un color indefinit amb milers de matisos. Creuarem diverses valls i granges fins arribar a les 13:30 a Sant Ferriol, on dinarem. És un lloc d'una frondositat espectacular on la fauna salvatge gairebé diàriament és un visitant fugaç de l'expedició.

A les 15:30 començarem a estirar les cames amb un petit passeig suau a peu i les 16:00 emprendrem de nou l'aventura. Baixarem cap el riu Fluvià on ens sorprendrà la bellesa de Besalú que de sobte se'ns obre de nou a l'horitzó. El casc antic i el pont medieval els deixarem ara de l'altre costat del riu Fluvià. Aquesta altra visió de les seves esglésies, monestirs i muralla també és excepcional. Seguirem el curs del riu durant un tram llarg , creuant la llera i els petits embassaments, gairebé domèstics, de les granges i indústries familiars de la revolució industrial de segle XIX. La olor de les fabriques atrotinades, mogudes en el passat per la força del Fluvià, ens trasporta`ra d'època. Creuarem prop d'Argelaguer, petit poble de la Garrotxa, que ens portarà per un camí saltat de boscos i camps fins Tortellà, on arribarem sobles les 18:30 h i baixarem al poble a sopar. Farem una visita turística tot contemplant l'encant del poble i les praderies de muntanya.

DIA 2

A les 09:00 començarem la dura tasca d' aixecar-se del llit. L'esmorzar ens confortarà i partirem. Als estables saludarem al nostre company i ens prepararem per sortir a l'aventura.

Ara començarem pròpiament la ruta dels trabucaires. Després de creuar els camps i camins del poble, el camí es torna estret i la muntanya ens descobreix els passos estrets i les enormes parets de pedra. Dins dels passadissos petits , ascendim fins arribar a Sadernes. Possiblement al principi de la jornada a aquestes altituds l'ambient serà fresc. Dinarem al restaurant i farem una pssejada. A les 16:45 ens endinsarem a la muntanya. Seguirem el camí per baixar de la cota 700 a la 500. Ens trobem a l'ànima de la muntanya, a 4Km de la frontera amb França. Seguirem cap a l'Oest fins arribar, sobre les 19:00h a un refugi de muntanya on ens allotjarem. Prendrem contacte amb la casa i els hostalers i soparem. Després del sopar podem plantejar algunes activitats lúdiques, doncs estarem a l'equador de l'itinerari.

DIA 3

Al voltant de les 9:00 del matí esmorzarem i ens prepararem per seguir la nostra aventura. Ara començarem el descens en direcció sud. La bellesa de la vall ja justifica el llarg viatge. Al voltant de les 13.30 h arribarem a la Posada on menjarem.

A les 16:00 h reprendrem la marxa fins a la fi de la gola de la vall on la mirada ens dirigeix ??a Sadernes. Allà nosaltres ens desviarem al sud i atacarem l' ascens que ens portarà a un passadís on les fulles semblen una catifa que cobreix tot el sòl.

Acabat el passadís entrem al contrafort muntanyós de marca, dedicat fins al moment a l'explotació de bestiar boví (lleteres manses). Arribarem al voltant de les 18:30 a Tortellà, on deixarem els cavalls a l'estable i ens mourem al poble per prendre el sopar. En acabar qui vulgui podrà fer una passejada pel poble.

DIA 4

Rebem l'últim dia a les 9:00. Amb els sentiments contraris, de tristesa per acabar el viatge i d'alegria per tornar a casa, ens enfrontarem al darrer dia. Muntarem sobre el cavall que segur que ja ens ha despertat una amistat i partirem a l'aventura.

Durem a terme alguns petits exercicis d'estirament, prepararem el cavall i al voltant de les 11:00 agafarem direcció sud cap al Fluvià per arribar a la cruïlla d'Argelaguer. Allà començarem el descens fins a Besalú on menjarem. Al voltant de les 16.00 emprendrem ja el darrer tram de la nostra jornada. Per a ell, prendrem la ruta dels rius. Anirem al parc natural del Fluvià, on abunden els ocells aquàtics i la naturalesa salvatge, l'arada ens sorprendrà amb el seu so característic. Creuarem el llit del riu Fluvià, la cubeta, i el riu Ser finalment, i arribarem a Equinatur.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

 • Ruta de Roses

NIVELL: VIVELL MIG

PREU: 960 € PER PERSONA

DESPESES M/P 4 NITS + 5 DINARS INCLOSOS

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

Ruta eqüestre dels Pirineus. Partim des d'Equinatur, situada a Serinyà, a 3 km de l'Estany de Banyoles, just sota la muntanya de la Mare de Déu del Mont, primera contrafort pirinenca.

Els Pirineus ens conviden amb la seva majestuositat i bellesa a endinsar-nos en ells . I ens resulta molt senzill . Als vint metres d'Equinatur, ens trobem enmig de la primera vall, en direcció al riu Ser.

Un espès i centenari bosc d'alzines , amb un baix bosc de bruc i herba , descendeix per les roques calcàries, que en les seves nombroses cavitats albergaren allà pel paleolític als habitants més antics coneguts a la península, i que fan de Serinyà un indret dels més importants quant a restes prehistòriqus es refereix.

Al cap d'un Km haurem arribat al riu Ser. Una vegetació típicament de ribera ens delata en l'espessor de l'alzinar el curs del riu pel contrast de verds que produeix la diferent vegetació. En la mesura que ens endinsem en l'arbreda, canvien per complert els sons. Les cigarres , cucuts i gralles donen pas a les granotes, pardals, caderneres, i al so del riu. Travessarem el riu al costat d'una zona de banyeres, i l'aigua cristal.lina ens permetrà triar a quina profunditat ens volem endinsar. Una pujada sinuosa ens porta fins a un camp de pastures i al silenci. Als200 metres haurem arribat al camí de la Central de Serinyà. El prendrem en direcció oest, per acabar d'ascendir al turó des del qual veurem tota la vall i Serinyà al fons.

En aquest moment girarem cap al Nord i començarem el descens per un corriol en constant pugna amb les verdisses, cap a la reserva natural del Fluvià.

El descens és cada vegada més pronunciat.Els cavalls estan perfectament adaptats a aquests paratges que recorren diàriament. L'inaccessible del camí ha valgut la pena, doncs haurem arribat a una arbreda, la qual, segons l'estació, es veu inundada per les aigües del riu Fluvià. Multitut de rastres delaten l'abundant vida salvatge de la zona. Sortirem de l'arbreda seguint el riu Fluvià, fins a un punt on ens és possible travessar-lo.

Travessarem el riu , amb el regal de les nombroses aus aquàtiques allunyant-se, ja que és una zona de descans de multitud d'aus aquàtiques migratòries i altres sedentàries.Una extensió d'herba camufla el sender que per l'altra riba ens portarà a l'extrem nord del parc. En la mesura que ens separem, l'herba és més curta, i ara una suau i extensa pradera ens convida a galopar.

Comencem a pujar l'altra ribera del Fluvià, creuem el camí de Besalú i ens dirigim cap a Dosquers : unes quantes cases, unes granges i uns camps de conreu que ocupen la part alta d'un petit turó. Als pocs metres baixarem cap a la Riera de Maià, i serpentejant camí, arribarem fins a la urbanització del Molí de Llorenç.

Creuarem la carretera de Figueres i al fons tindrem Maià de Montcal. Una suau ascensió a la falda de la muntanya Mare de Déu del Mont ens porta fins al poble de Maià. És la nostra primera parada. Recorrerem els estrets i escassos carrers del poble, passarem per la seva plaça i església per aturar-nos en un dels seus restaurants per fer el primer descans. Aquí menjarem per recuperar forces.

Emprenem la segona etapa en direcció de Lladó. Sortirem de Maià franquejats per un dels seus carrers i als 200 metres estarem enmig dels camps de conreu, horts, masies i els canals de reg de la riera de Segueró.

A l'altura de l'ermita de Santa Lluca , ens trobarem una cruïlla, on seguirem cap al molí de la Serra d'en Bosc, pujarem el turó de Ca l' Alzina, i seguirem pelcorriol en direcció est per travessar la petita contrafort de Serra de la creu, en uns petits i frondodos valls fins arribar a la riera de Sant Jaume, quin curs seguirem fins arribar al Pla de Can Roure, al costat de la la masia de Mas Noguer i finalment Lladó.

Atendrem els nostres cavalls i els acomodarem. Un vehicle de suport ens recollirà per desplaçar-nos fins a l'hotel.

DIA 2

Avui la ruta ens portarà a través de Llers cap a la depressió de l'Empordà, entre els rius Muga, Llobregat i els diferents canals provinents del pantà de Boadella. Borejarem la Serra del Coll de Jou fins a Can Genover. A partir d'aquí comencem a baixar cap els plans de Can Genober fins arribar a Sant Quirze d'Omells, travessant amplis camps de conreu i oliveres fins arribar al poble de Llers, típic per les faules i històries de bruixeries. Aquí menjarem, i a la tarda sortirem en direcció de Pont de Molins, prendrem el Riu Muga per a travessar al costat del seu llit l'autopista AP7. A través de les Masies de Dalt arribarem fins al poble de Cabanes. Amplis camps i un verd intens ens acompanyaran fins al poble medieval de Peralada, famós pel seu castell, el seu cava i el casino instal.lat al seu interior.

DIA 3

Avui ens dirigirem cap al mar. Hem deixat enrere les etapes de muntanya i seguirem els camins de baix bosc, camps de conreu i rius més cabalosos per arribar entre el verd intens dels prats, els boscos d'alzina, roure i pi mediterrani, alternant en les ondulades llomes de muntanya baixa. Travessarem nombroses masies de conreu ancorades en el temps i esplendor de les seves sòlides estructures de pedra, amb tocs arquitectònics molt interessants, que delaten l'època i corrent en què va ser construïda cadascuna.

Sortirem de Peralada i seguint el curs del canal Gros, passarem junt a Vall gornera, travessarem sota la carretera N - 260 i seguirem fins a Can Serra, on deixarem el curs del canal en direcció de l'Estanyol, ja dins del parc Natural dels Aiguamolls. Des d'Estanyol ens dirigirem cap a Mot Major, i poc abans d'arribar a aquesta masia, tornarem a trobar el curs del canal Major. Arribarem a dinar a Castelló d'Empúries, on ens deixarem sorpendre per l'esplendor de la seva catedral. Travessarem cap a Castelló Nou, i ens endinsarem en amplis camps de conreu fins arribar a Fortià, on pernoctaran els nostres cavalls.

DIA 4

Anirem a cavall fins als aiguamolls de l'Empordà. Passarem al costat del estany de Siurana, travessarem camps característics d'una zona de depressió geogràfica que ens indiquen la proximitat dels aiguamolls. Seguirem fins Garrigàs, Ermedàs, passarem sobre l'autopista cap a Pontós, on dinarem.

Després de dinar prendrem la direcció del Castell per arribar a la vora del riu Fluvià. Seguirems el seu curs fins arribar a la dàrsena d'Orfes, on el travessarem. Orfes serà on deixarem els cavalls en la darrera nit en ruta. Ens desplaçarem fins a l'hotel, per reposar forces de cara a lav darrera jornada de viatge.

DIA 5

Avui el dia és el més suau de tota la ruta. Sortirem d'Orfes, i ens endinsarem a la muntanya, en suaus pujades i descensos petits turons, fins a arribar a Esponellà. A Esponellà menjarem, i després ja simplement emprendrem el darrer tram fins Serinyà. Ara ja som tots un grup d'amics i només podem alleujar la tristesa del final de la nostra aventura pensant en com serà la nostra següent ruta.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

ruta10

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 1195 € PER PERSONA

DESPESES M/P 5 NITS + 6 DINARS INCLOSOS

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

Ruta ecuestre als Pirineus. Partim des d'Equinatur, situada a Serinyà, a 3 km de l'Estany de Banyoles, just sota la muntanya de la Mare de Déu del Mont, primera contrafort pirinenca.

Els Pirineus ens conviden amb la seva majestuositat i bellesa a endinsar-nos en ells . I ens resulta molt senzill . Als vint metres d'Equinatur, ens trobem enmig de la primera vall, en direcció al riu Ser.

Un espès i centenari bosc d'alzines , amb un baix bosc de bruc i herba , descendeix per les roques calcàries, que en les seves nombroses cavitats albergaren allà pel paleolític als habitants més antics coneguts a la península, i que fan de Serinyà un indret dels més importants quant a restes prehistòriques es refereix.

Al cap d'un Km haurem arribat al riu Ser. Una vegetació típicament de ribera ens delata en l'espessor de l'alzinar el curs del riu pel contrast de verds que produeix la diferent vegetació. En la mesura que ens endinsem en l'arbreda, canvien per complert els sons. Les cigarres , cucuts i gralles donen pas a les granotes, pardals, caderneres, i al so del riu. Travessarem el riu al costat d'una zona de banyeres, i l'aigua cristal.lina ens permetrà triar a quina profunditat ens volem endinsar. Una pujada sinuosa ens porta fins a un camp de pastures i al silenci. Als 200 metres haurem arribat al camí de la Central de Serinyà. El prendrem en direcció oest, per acabar d'ascendir al turó des del qual veurem tota la vall i Serinyà al fons.

En aquest moment girarem cap al Nord i començarem el descens per un corriol en constant pugna amb les verdisses, cap a la reserva natural del Fluvià.

El descens és cada vegada més pronunciat.Els cavalls estan perfectament adaptats a aquests paratges que recorren diàriament. L'inaccessible del camí ha valgut la pena, doncs haurem arribat a una arbreda, la qual, segons l'estació, es veu inundada per les aigües del riu Fluvià. Multitut de rastres delaten l'abundant vida salvatge de la zona. Sortirem de l'arbreda seguint el riu Fluvià, fins a un punt on ens és possible travessar-lo.

Travessarem el riu , amb el regal de les nombroses aus aquàtiques allunyant-se, ja que és una zona de descans de multitud d'aus aquàtiques migratòries i altres sedentàries.Una extensió d'herba camufla el sender que per l'altra riba ens portarà a l'extrem nord del parc. En la mesura que ens separem, l'herba és més curta, i ara una suau i extensa pradera ens convida a galopar.

Comencem a pujar l'altra ribera del Fluvià, creuem el camí de Besalú i ens dirigim cap a Dosquers : unes quantes cases, unes granges i uns camps de conreu que ocupen la part alta d'un petit turó. Als pocs metres baixarem cap a la Riera de Maià, i serpentejant camí, arribarem fins a la urbanització del Molí de Llorenç.

Creuarem la carretera de Figueres i al fons tindrem Maià de Montcal. Una suau ascensió a la falda de la muntanya Mare de Déu del Mont ens porta fins al poble de Maià. És la nostra primera parada. Recorrerem els estrets i escassos carrers del poble, passarem per la seva plaça i església per aturar-nos en un dels seus restaurants per fer el primer descans. Aquí menjarem per recuperar forces.

Emprenem la segona etapa en direcció de Lladó. Sortirem de Maià franquejats per un dels seus carrers i als 200 metres estarem enmig dels camps de conreu, horts, masies i els canals de reg de la riera de Segueró.

A l'altura de l'ermita de Santa Lluca , ens trobarem una cruïlla, on seguirem cap al molí de la Serra d'en Bosc, pujarem el turó de Ca l' Alzina, i seguirem pelcorriol en direcció est per travessar la petita contrafort de Serra de la creu, en uns petits i frondodos valls fins arribar a la riera de Sant Jaume, quin curs seguirem fins arribar al Pla de Can Roure, al costat de la la masia de Mas Noguer i finalment Lladó.

Atendrem els nostres cavalls i els acomodarem. Un vehicle de suport ens recollirà per desplaçar-nos fins a l'hotel.

DIA 2

Avui la ruta ens portarà a través de Llers cap a la depressió de l'Empordà, entre els rius Muga, Llobregat i els diferents canals provinents del pantà de Boadella. Borejarem la Serra del Coll de Jou fins a Can Genover. A partir d'aquí comencem a baixar cap els plans de Can Genober fins arribar a Sant Quirze d'Omells, travessant amplis camps de conreu i oliveres fins arribar al poble de Llers, típic per les faules i històries de bruixeries. Aquí menjarem, i a la tarda sortirem en direcció de Pont de Molins, prendrem el Riu Muga per a travessar al costat del seu llit l'autopista AP7. A través de les Masies de Dalt arribarem fins al poble de Cabanes. Amplis camps i un verd intens ens acompanyaran fins al poble medieval de Peralada, famós pel seu castell, el seu cava i el casino instal.lat al seu interior.

DIA 3

Avui ens dirigirem cap al mar. Hem deixat enrere les etapes de muntanya i seguirem els camins de baix bosc, camps de conreu i rius més cabalosos per arribar entre el verd intens dels prats, els boscos d'alzina, roure i pi mediterrani, alternant en les ondulades llomes de muntanya baixa. Travessarem nombroses masies de conreu ancorades en el temps i esplendor de les seves sòlides estructures de pedra, amb tocs arquitectònics molt interessants, que delaten l'època i corrent en què va ser construïda cadascuna.

Sortirem de Peralada i seguint el curs del canal Gros, passarem junt a Vall gornera, travessarem sota la carretera N - 260 i seguirem fins a Can Serra, on deixarem el curs del canal en direcció de l'Estanyol, ja dins del parc Natural dels Aiguamolls. Des d'Estanyol ens dirigirem cap a Mot Major, i poc abans d'arribar a aquesta masia, tornarem a trobar el curs del canal Major. Arribarem a dinar a Castelló d'Empúries, on ens deixarem sorpendre per l'esplendor de la seva catedral. Travessarem cap a Castelló Nou, i ens endinsarem en amplis camps de conreu fins arribar a Fortià, on pernoctaran els nostres cavalls.

DIA 4

Anirem a cavall fins als aiguamolls de l'Empordà. Passarem al costat del estany de Siurana, travessarem camps característics d'una zona de depressió geogràfica que ens indiquen la proximitat dels aiguamolls. Seguirem fins Garrigàs, Ermedàs, passarem sobre l'autopista cap a Pontós, on dinarem.

Després de dinar prendrem la direcció del Castell per arribar a la vora del riu Fluvià. Seguirems el seu curs fins arribar a la dàrsena d'Orfes, on deixarem els cavalls. Ens desplaçarem fins a l'hotel, per reposar forces de cara a la darrera jornada de viatge.

DIA 5

Seguirem recorrent aquests meravellosos paratges un dia més, parant a dinar i a descansar amb uns ritmes que ja tinfrem presos per la rutina dels dies previs. Veiem a tocar de la mà les etapes finals de la nostra aventura i ens apena, encara que encara queda una nova jornada per seguir gaudint de la compayia dels nostres amics. Al vespre ens mereixem un bon comiat.

DIA 6

" El darrer dia la ruta no ens exigirà massa esforç." Pararem a dinar a Esponellà, per, en un darrer tram, arribar a Serinyà, a Equinatur, amb la pau que la natura ens ha impregnat, amb els amics i companys que hem fet pel camí. I només pensarem en quan quedarem per a la propera ruta.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

 

 

Ruta dels Pirineus

 

NIVELL: INTERMEDI

PREU: 1420 € PER PERSONA

DESPESES M/P 6 NITS + 7 DINARS INCLOSOS

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

DIA 1

Ruta Eqüestre als Pirineus. Partim des d'Equinatur, situada a Serinyà, a 3 km de l'Estany de Banyoles, just sota la muntanya de la Mare de Déu del Mont, primera contrafort pirinenca.

Els Pirineus ens conviden amb la seva majestuositat i bellesa a endinsar-nos en ells . I ens resulta molt senzill . Als vint metres d'Equinatur, ens trobem enmig de la primera vall, en direcció al riu Ser.

Un espès i centenari bosc d'alzines , amb un baix bosc de bruc i herba , descendeix per les roques calcàries, que en les seves nombroses cavitats albergaren allà pel paleolític als habitants més antics coneguts a la península, i que fan de Serinyà un indret dels més importants quant a restes prehistòriques es refereix.

Al cap d'un Km haurem arribat al riu Ser. Una vegetació típicament de ribera ens delata en l'espessor de l'alzinar el curs del riu pel contrast de verds que produeix la diferent vegetació. En la mesura que ens endinsem en l'arbreda, canvien per complert els sons. Les cigarres , cucuts i gralles donen pas a les granotes, pardals, caderneres, i al so del riu. Travessarem el riu al costat d'una zona de banyeres, i l'aigua cristal.lina ens permetrà triar a quina profunditat ens volem endinsar. Una pujada sinuosa ens porta fins a un camp de pastures i al silenci. Als 200 metres haurem arribat al camí de la Central de Serinyà. El prendrem en direcció oest, per acabar d'ascendir al turó des del qual veurem tota la vall i Serinyà al fons.

En aquest moment girarem cap al Nord i començarem el descens per un corriol en constant pugna amb les verdisses, cap a la reserva natural del Fluvià.

El descens és cada vegada més pronunciat. Els cavalls estan perfectament adaptats a aquests paratges que recorren diàriament. L'inaccessible del camí ha valgut la pena, doncs haurem arribat a una arbreda, la qual, segons l'estació, es veu inundada per les aigües del riu Fluvià. Multitut de rastres delaten l'abundant vida salvatge de la zona. Sortirem de l'arbreda seguint el riu Fluvià, fins a un punt on ens és possible travessar-lo.

Travessarem el riu , amb el regal de les nombroses aus aquàtiques allunyant-se, ja que és una zona de descans de multitud d'aus aquàtiques migratòries i altres sedentàries.Una extensió d'herba camufla el sender que per l'altra riba ens portarà a l'extrem nord del parc. En la mesura que ens separem, l'herba és més curta, i ara una suau i extensa pradera ens convida a galopar.

Comencem a pujar l'altra ribera del Fluvià, creuem el camí de Besalú i ens dirigim cap a Dosquers : unes quantes cases, unes granges i uns camps de conreu que ocupen la part alta d'un petit turó. Als pocs metres baixarem cap a la Riera de Maià, i serpentejant camí, arribarem fins a la urbanització del Molí de Llorenç.

Creuarem la carretera de Figueres i al fons tindrem Maià de Montcal. Una suau ascensió a la falda de la muntanya Mare de Déu del Mont ens porta fins al poble de Maià. És la nostra primera parada. Recorrerem els estrets i escassos carrers del poble, passarem per la seva plaça i església per aturar-nos en un dels seus restaurants per fer el primer descans. Aquí menjarem per recuperar forces.

Emprenem la segona etapa en direcció de Lladó. Sortirem de Maià franquejats per un dels seus carrers i als 200 metres estarem enmig dels camps de conreu, horts, masies i els canals de reg de la riera de Segueró.

A l'altura de l'ermita de Santa Lluca , ens trobarem una cruïlla, on seguirem cap al molí de la Serra d'en Bosc, pujarem el turó de Ca l' Alzina, i seguirem pel corriol en direcció est per travessar la petita contrafort de Serra de la creu, en uns petits i frondodos valls fins arribar a la riera de Sant Jaume, quin curs seguirem fins arribar al Pla de Can Roure, al costat de la la masia de Mas Noguer i finalment Lladó. A Lladó dinarem, i un parell d'hores de descans ens vindran molt bé per recuperar el to vital. Un esforç més i arribarem a Cistella.

A la tarda seguirem per primer cop un GR, camí de gran recorregut, concretament el GR2. Aquest trajecte és bàsicament pla en una gran part, envoltat de boscos i camps de conreu. El camí ens permet trotar en gran part del recorregut. Travessarem la riera de Bac de la Sala, i en qüestío d'hora i mitja de ruta estarem junt a Cistella, a Mare de Déu de la vila. Borejarem les estribacions de la serra d'en Clotes, i després de creuar la Riera de Codina iniciarem un lleuger ascente fins Vilarig. Una antiquíssima fortificació ens recorda la importància d'aquest punt defensiu i ens imaginem les innumerables batalles que hi van tenir lloc des dels temps dels romans. Continuamos el GR2 i després de travessar la riera de Mas Camps i un lleuger ascens seguim camí fins al final de nuestre primer dia de recorregut: Terrades.

Al voltant de les 8 de la tarde estaremo a punt d'acomodar-nos i sopar. Encabat, un lleuger passeig serà del més tonificant. Les muntanyes de Santa Magdalena i la Serra dels Avalls ens anuncien que demà comencem un ascens més seriós cap als Pirineus.

DIA 2

Al voltant de les 8 del matí començarem a preparar-nos. Un passeig, un bon esmorçar i a les 9 prepararem els nostres cavalls per continuar el GR2 a través del Coll de la Salut en direcció de Boadella de l'Empordà. A la altura de Mas Perxes ens desviarem per acostar-nos per primera vegada al pantà de Boadella, a l'altura de la presa. Dinarem i descansarem junt al pantà, per evitar les hores de més calor. Seguirem la pista del pantà en direcció al Pla de la Granja i bordejarem el coll de Rocamalera per arribar a Darnius per un camí fàcil i tou que ens convida a realitzar alguns trams al galop. A Darnius visitarem el poble, la plaça major i la seva esglèsia, i baixarem per un camí ample flanquejat per diferents establiments turístics, fins a la bora del pantà. Al voltant de les 8 de la tarde haurem arribat a l'hotel on descansarem d'aquest segon dia d'aventura.

DIA 3

Entre 8 i 9 del matí ens prepararem per reinciar l'aventura. Avui ascendirem per trobar el GR11. El paisatge canvia al d'alta muntanya. Les pujades a cotes superiors als 400 metres en comparació als 200 sobre els que ens movíem ara, posaran a proba la bona forma física dels cavalls. Un cop al GR11 pendrem la direcció a Maçanet de Cabrenys. Una breu visita a Maçanet ens servirà de descans. Continuarem la ruta fins La Vajol, on dinarem. Farem una passejada per la Vajol, les seves mines i continuarem camí de nou cap el pantà. Seguirem direcció sud per Can Martí, descendirem a la vall del Puig del Portell fins Mas Puig de Caneres, on trobarem un dels molts dòlmens que hi ha en en aquesta zona. Borejarem el Puig de la Guardia i travessarem la carretera de Darnius a Maçanet de Cabrenys per arribar a través de Sant Esteve del Llop fins el camí de la central i al voltantt de les 7 de la tarda ser de nou a l'hotel.

DIA 4

Avui abordarem el flanc Est del pantà, que és el que ens queda per "conquerir", just quan el camí arriba a la bora del pantà girarem en direcció Sud i borejarem una estona l'aigua, fins que el camí es desvia cap a Can Vilanova i Mas Cellers. Fins aquí el camí és fàcil i plà, permetent avançar ràpidament amb tras de tro i de galop.Sortirem de les muntanyes a l'altura de Can Gener, en l'extrem Sudoest del pantà, on aporta les seves aigües el riu més important de la zona, la Muga. Seguiremos el curso de la Muga fins a Sant Llorenç de la Muga, on dinarem. Aquest tram ha estat fàcil i ràpid, però estem a punt d'iniciar un dels trams més durs de tora l'aventura. Haurem d'acometre cotes de 400 i500 metres d'altitut en poc espai de temps i no ens podem retrassar, doncs tenim el temps just per arribar Lladó, ja que el ritme dels cavalls serà més lent degut als pendents. Cap a les 15,30h començarem l'ascens a la Roca de la Penya, a 500 metres d'altitut. Estem al mig de la muntanya, on l'altitut i el silenci ens produeixen una sensació esfereïdora. Franquejant el Coll de l'Olivero arribarem les Palomeras. Des d'aquí baixarem per travessar la Riera de Vilarig i acometre la Serra Pelada, a 411 metres d'altitut, per arribar a Mas Lambri. Baixarem a través d'una frondosa vall, ja hem superat el més difícil de l'aventura i només ens queda un suau descens fins Lladó, on farem nit.

DIA 5

Avui ens dirigirem cap al mar. Hem deixat enrere les etapes de muntanya i seguirem els camins de baix bosc, camps de conreu i rius més cabalosos per arribar entre el verd intens dels prats, els boscos d'alzina, roure i pi mediterrani, alternant en les ondulades llomes de muntanya baixa. Travessarem nombroses masies de conreu ancorades en el temps i esplendor de les seves sòlides estructures de pedra, amb tocs arquitectònics molt interessants, que delaten l'època i corrent en què va ser construïda cadascuna.

A les 14 h. arribarem a Avinyonet de Puigventós, petita aldea on entrarem per carrers que fa segles es van construir només per persones i cavalleries, i que per la seva especial construcció no han permés que els moderes vehícles els envaïssin. Ens sentirem transportats a altres èpoques. A continuació travessarem el riu Rísec, a través de la gorga, per encaminar-nos a Borrassà i Fortià, amb la Mediterrània al fons amb una perspectiva màgica de la badia de Roses. travessarem camps de conrreu, petits pobles com Creixell, Tonyà o Siurana. Passarems aprop de l'Estany de Siurana, travessarems camps característics d'una zona situada aprop dels aiguamolls. Seguirem fins a Riumorts i arribarem a Fortià, on deixarem els cavalls. Un vehicle de suport ens portarà a dormir a Ampuria Brava.

DIA 6

Anirem a cavall fins els aiguamolls de L'Empordà, fins les Meleses de Vilamacolum. Des aquí a través de La Bomba, arribarem de nou a dinar a Siurana. A la tarda el camí a través del passatge de la Creu del Bisbe, Can Sot i Hermedàs, passant per sobre de l'autopista i la NII, ens portarè a Pontós. A la tarda, de nou camí cap a Orfes, on ens espera un festa de comiat i un merescut descans.

DIA 7

"I el setè día, descans" Pararem a dinar a Esponellà, per, en un darrer tram, arribar a Serinyà, a Equinatur, amb la pau que la natura ens ha impregnat, amb els amics i companys que hem fet pel camí. I només pensarem en quan quedarem per a la propera ruta.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 75 € PER PERSONA I DIA

75 € CADA DIA + 145 € PENSIO COMPLERTA €

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

Aquestes rutes es dissenyen a mida dels clients, en base al seu nivell, el seu interés i preferències, amb una gran varietat de possibilitats que la nostra dilatada experiència ens permet oferir.

 

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

 

 

 • Abonament d'iniciació
 • Clínics de perfeccionament
 • Classes d'equitació a hores convingudes
 • Equip de competició Equinatur

La pasión por la doma!!

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 160 € PER 10 SESSIONS

 

L'objectiu d'aquest curs és introduir en la tècnica bàsica de l'equitació a totes les persones que desitgen començar o perfeccionar els seus coneixements.

Disposem de pistes geotextil, senyalitzades amb les lletres i amb les dimensions reglamentàries.

El centre proporciona cavalls experimentats i actius en competició. També és possible l'entrenament amb cavall propi, oferint també els serveis de transport i allotjament del cavall.

Està orientat tant en l'aprenentatge de la tècnica de l'equitació com en tenir cura, preparar el cavall i conèixer el seu equipament, combinant les classes a la pista amb passejades pels entorns naturals que ens envolten.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 75 € PER JORNADA (5 HORES D'ACTIVITATS)

L'objectiu d'aquest Clínic és compaginar la iniciació, el perfeccionament o la preparació per a la competició en la disciplina de doma amb les passejades i rutes a cavall pels esplèndids entorns naturals que ens envolten.

Disposem de pistes geotextil, senyalitzades amb les lletres i amb les dimensions reglamentàries.

El centre proporciona cavalls experimentats i actius en competició. També és possible l'entrenament amb cavall propi, oferint també els serveis de transport i allotjament del cavall.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 25 € PER PERSONA

DESCOMPTES PER A GRUPS!!

Les classes estan orientades a genets i amazones de tots els nivells que desitgin iniciar-se o perfeccionar la doma clàssica. Es poden combinar classes individuals o en grup, així com classes i passejades.

Disposem de pistes geotextil, senyalitzades amb les lletres i amb les dimensions reglamentàries.

El centre proporciona cavalls experimentats i actius en competició. També és possible realitzar l'entrenament amb cavall propi. El centre ofereix els serveis de transport i allotjament del cavall.

Equinatur disposa d'un programa d'entrenament a diferents nivells per a aquells genets i amazones que desitgin un entrenament programat i participar en un calendari de competicions en doma clàssica. Ens encarreguem d'organitzar la logística del transport fins l'indret de la competició, així com de proporcionar cavall i equipament si s'escau.

 • Abonament d'iniciació
 • Clínic de salt
 • Classes a hores concertades
 • Equip de competició Equinatur

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 160 € PER 10 SESSIONS

En aquestes 10 sessions treballarem l'objectiu que requereixi cada genet o amazona, adaptant-nos al seu nivell. Això ens permet oferir una introducció a la tècnica bàsica del salt a les persones que desitgin començar, orientar l'aprenentatge al perfeccionament de la tènica bàsica del salt a persones que vulguin millorar-la, o bé preparar genets i amazones per a la competició.

En qualsevol dels casos es requereix una mínima experiència prèvia. És possible complementar el curs amb passejades pels magnífics entorns naturals que ens envolten.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 75 € PER JORNADA (5 HORES D'ACTIVITATS)

L'objectiu d'aquest Clínic és compaginar el perfeccionament al salt o la preparació per a la competició amb les passejades i rutes a cavall pels esplèndids entorns naturals que ens envolten.

Disposem de pistas geotextil equipades amb recorreguts i laboratoris necessaris per a la correcta pràctica del salt.

El centre proporciona cavalls experimentats i actius en competició. També és possible l'entrenament amb cavall propi, oferint també els serveis de transport i allotjament del cavall.

Proporcionem allotjament i logística per a totes aquelles persones que desitgin realitzar el clínic i ho necessitin.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 25 € PER PERSONA

DESCOMPTES PER A GRUPS!!

 

Impartims classes de salt per a genets i amazones de tots el nivells amb cavalls propis o del centre, tant individuals com en grup, orientades a l' aprenentatge i perfeccionament de la tècnica del salt. Disposem de pistes geotextil i recorreguts complerts o laboratoris.

El centre proporciona cavalls experimentats i actius en competició. També és possible l'entrenament amb cavall propi, oferint també els serveis de transport i allotjament del cavall.

Equinatur disposa d'un programa d'entrenament i competició a diferents nivells per aquells genets i amazones que desitgin un entrenament programat i participar en un calendari de competicions en la disciplina de salt. Ens encarreguem d'organitzar la logística del transport fins l'indret de la competició, així com de proporcionar cavall i equipament si s'escau.
 • Abonament d'iniciació
 • Clínics de perfeccionament
 • Classes de western a hores convingudes
 • Equip de competició Equinatur

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 160 € PER 10 SESSIONS

 

L'objectiu d'aquest Curs és introduir en la tècnica bàsica de l'equitació western a totes les persones que desitgin començar o perfeccionar els seus fonaments.

Disposem de pistes geotextil, amb les lletres i dimensions reglamentàries.

El centre proporciona cavalls experimentats i actius en competició. També és possible l'entrenament amb cavall propi, oferint també els serveis de transport i allotjament del cavall.

Està orientat tant en l'aprenentatge de la tècnica de l'equitació com en com tenir cura, preparar i equipar el cavall, combinant les classes en pista amb passejades pels entorns naturals que ens envolten.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 75 € PER JORNADA (5 HORES D'ACTIVITATS)

 

L'objectiu d'aquest Clínic és compaginar el perfeccionament al western o la preparació de la competició amb les passejades i rutes a cavall pels meravellosos entorns naturals del centre.

Disposem de pistes geotextil equipades amb recorreguts i laboratoris necessaris per a la correcta pràctica del salt.

El centre proporciona cavalls experimentats i actius en competició. També és possible l'entrenament amb cavall propi, oferint també els serveis de transport i allotjament del cavall.

Proporcionem allotjament i logística per a totes aquelles persones que desitgin realitzar el clínici ho precisin.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 25 € PER PERSONA

¡¡DESCOMPTES PER A GRUPS!!

 

Impartim classes de salt per genets i amazones de tots els nivells amb cavalls propis o del centre, tant individuals como en grup, orientades a l'aprenentatge i perfecionament de la tècnica del salt. Disposem de pistes de geotextil i recorreguts complerts o laboratoris.

El cente proporciona cavalls experimentats i actius en competició. També és possible l'entrenament amb cavall propi, oferint també els serveis de transport i allotjament del cavall.

Equinatur disposa d'un programa d'entrenament i competició a diferents nivells per aquells genets i amazones que desitgin un entrenament programat. També oferim la possibilitat de participar en el calendari de competicions de la disciplina de western, en les especialitats de pole beeding i barrel racing. Ens encarreguem d'organitzar la logística del transport fins l'indret de la competició, així com de proporcionar cavall i equipament si s'escau.

Els establiments de restauració i hostatgeria no son oferts per Equinatur. Els preus publicats d’aquestes serveis son orientatius i variables segons les tarifes del establiments.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: A PARTIR DE 11 € PER PARTICIPANT

PRESSUPOST A MIDA.

Oferim activitats específiques d'equitació adaptades a tots els nivells de genets i amazones.

Podem combinar-les amb altres activitats d'oci i aventura: Rafting, BTT, quads, paintball, etc ...

Estem especialitzats en grups i comiats de solters/solteres.

Realitzem incentius d'empresa, per a treballadors i clients. Al final de l'activitat s'ofereix un test de qualificació psicotècnica d'actituds en les activitats.

 

 • Colònies d'idiomes
 • Campus i esplais d'estiu

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 120 € PER SETMANA

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

Durant els períodes de vacances organitzem casals per nens, nenes i joves en horari intensiu de matí, de dos quarts de 9 a dos quarts de 2, en una combinació d'oci, convivència i aprenentatge. Treballem la tècnica de l'equitació, les races, capes i parts del cavall, així com la convivència i el respecte als companys i cavalls. L'activitat es desenvolupa fent immersió lingüística en anglès gràcies a les classes impartides per professors nadius.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: 120 € PER SETMANA

DESCOMPTES PER A GRUPS !!!!

 

Durant els períodes de vacances, oferim als nens desenvolupar activitats que complementen les estones d'oci i concilien amb els horaris laborals dels pares. Aquest esplai que es du a terme en horari de matí ensenya als nens i nenes a cuidar els cavalls, a conèixer les seves parts, fer servir l'equipament i aprendre la tècnica i normes per la pràctica de l'equitació en les seves diferents disciplines.

 

 

 

 

 

 

CURSOS DE CURA I MANEIG DEL CAVALL I GUIA PER ITINERARIS EQÜESTRES EN EL MEDI NATURAL

 

 

CERTIFICAT DE PROFESIONALITAT

NIVELL CP2

 

 

 

 

¡¡començament el 29 de decembre!!¡¡ULTIMES PLAZES !!
¡¡INFORMAT!!

 

Equinatur programa el curs de CURA I MANEIG DEL CAVALL, subvencionat pel SOC, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació, Migracions i Seguretat Social.

Orientat prioritàriament per joves inscrits al registre de Garantia Juvenil en general.

De dilluns a divendres, l'objectiu és la forma i inserció en el sector equíunes a divendres, l'objectiu és la formació i inserció laboral en el sector equí, d'aquelles persones que adquireixin a través de la formació les competències professionals que el curs imparteix a través de 6 Unitats.

Manejar el bestiar equí i realitzar-ne les cures

Utilitzar i mantenir les instal·lacions, maquinària i equips

Lograr un òptim estat general dels animals

Un ambient adequat en els llocs d'ubicació dels mateixos

Criteris de prevenció de riscos laborals

Protecció del medi ambient.

Orientació laboral.

&

Estes competències professionals permetran a l'alumne sortides laborals com:

Trabajador de la cria de cavalls.

Empleat per a la cura i maneig del bestiar i instal·lacions en explotacions ramaderes equines.

Empleat per a la cura i maneig del bestiar equí en altres instal·lacions ramaderes.

Empleat en empreses ramaderes o de serveis relacionades amb el sector.

Inserció en l'itinerari formatiu a través de l'obtenció del CP2.

&

Equinatur programa el curs de Guia per itineraris eqüestres en el medi natural, subvencionat pel SOC, el Consorci per a la formació contínua, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació, Migracions i Seguretat Social.

Orientat per a àrees prioritàries, i prioritàriament per a persones inscrits en el registre de demandants d'ocupació.

De dilluns a divendres, l'objectiu és la formació i inserció laboral en el sector equí, d'aquelles persones que adquireixin a través de la formació les competències professionals que el curs imparteix a través de 6 Unitats.

¡¡INFORMAT !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: A PARTIR DE 250 € PER CAVALL

PRESSUPOST A MIDA.

 

 

Servei de pupil·latge, preparació i allotjament temporal de cavalls.

NIVELL: TOTS ELS NIVELLS

PREU: A PARTIR DE 65 € PER PERSONA

PRESSUPOST A MIDA.

 

 

 

 

 

 

 

Equinatur proporciona a aquells genets i amazones que ho desitgin un programa d'entrenament en diferents nivells que els permeti participar en el calendari de competicions en les diferents disciplines: doma, salt o western, en pole beeding i barrel racing. Ens encarreguem d'organitzar la logística del transport fins el lloc de la competició, així com de proporcionar cavall i equipament s'escau.


REALITZEM CELEBRACIONS

CASAMENTS, ACONTEIXEMENTS ESPECIALS

PASSEIG AMB CARRUATGE

1 HORA 90 €

2 HORES 140 €

1 DIA 180 €

PRESSUPOST A MIDA!!

ENS DESPLACEM AL LLOC DE LA CELEBRACIÓ O ACTIVITAT!!

 

 • ESPECTACLES EQÜESTRES
 • EXHIBICIONS HÍPIQUES

PREU: A CONSULTAR

 

 

 

 

 

 

Equinatur, en colaboració amb la conpanyia d'espectacles de luita i medievals EXCALIBUR, realitza els esdeveniments hípics de diferents espectácles, representacions i justes medievals, aportant la participació als apartats corresponents a l'equitació i els cavalls.

 

PREU: A CONSULTAR

 

 

 

 

 

 

Equinatur realitza exhibicions i espectacles d'equitació, tant de carrousels, de competicions/exhibicions de western, como a representacions teatrals basades en personatges histórics, de ficció o de trama, amb la participació dels cavalls i genets com a fill conductor principal de totes les diferents opcions.